Mezoterapi ağrılar, cilt lekeleri, çatlak, selülit gibi durumlara tedavi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. İğne ile yapılan bir uygulamadır.
Cilt yenileme başta olmak üzere bölgesel zayıflamaya yardımcı ve anti-aging dediğimiz yaşlanma karşıtı bir yöntemdir. 4 – 13 mm çapında iğnelerle cildin alt kısmına düşük dozda ilaçların enjekte edilmesi ile uygulanır.
Güneşin verdiği hasar, zamanla açığa çıkan kolajen kaybı, yaşlılık cildin dolgun görünümünü bozar. Bu sebeple günümüzde gençleşmek ve yaşlılık çizgilerinden kurtulmak isteyen, lekelerine veda etmek isteyen danışanlarımız özellikle yüz bölgesinde, mezoterapiyi oldukça tercih etmektir.
Mezoterapi yüz, boyun ve bölgesel olarak vücutta uygulanmaktadır.
Mezoterapi yüzde hangi bölgelere uygulanmaktadır?
Ağız çevresi, alın, göz çevresi, nasolabial fold, çene, boyun kısmına mezoterapi uygulanabilmektedir.
Ameliyatsız, kesiksiz uygulandığı bölgede gözle görülür sonuçlar vermektedir.
Kaş çizgilerini giderir, kaz ayağı çizgilerini, yanlış mimik kullanımı ile yüze yerleşen ince çizgileri, sarkık yanak görümünü giderir ve aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirir, genç bir görünüm kazandırır. Geniş gözeneklerde onarım sağlar. Kısacası cildiniz aydınlık ve dolgun bir görünüm kazanır. Cildiniz tazelenir.
Mezoterapi hakkında merak edilenleri sizin için toparladık ve cevapladık;
-Mezoterapi iğnelerinin içinde neler, ne tür ilaçlar vardır?
Mezoterapi uygulanan iğnelerin içinde, vitaminler, enzimler, antioksidanlar, hyaluronik asit, mineraller bulunmaktadır. Sağlığa zararlı hiçbir etken bulunmamakla birlikte, cildin ihtiyacı olan vitaminleri bünyesinde bulundurmaktadır. Bu maddelerin cilde verilmesi ve uyarılması cildin elastikiyetini artırır.
Detaylı olarak bahsedecek olursak, başlıca kullanılan maddeler şöyledir;
-C vitamini (kollajen sentezini artırır)
-A vitamini (deri esnekliğini artırır)
-Amino asit ve peptidler (yıpranmış cildin onarımını sağlar)
-Somon DNA (deri dokusunda yer alan protein sentezini artırır)
-Hyaluronik asit (cildin kaybettiği nemi geri verir, cildi dolgunlaştırır, tazeler)
-Co- enzimler (ciltte onarım sürecini hızlandırır)
-Na, K, Ca, Mg iyonları (cildin metabolizmasını düzenler)
DİKKAT!
Mezoterapi içinde kullanılan maddeler aynı olsa dahi, ürün kalitesi farklılıklar gösterdiğinden, tercih ettiğiniz kliniği iyi seçmenizi öneririz.
-Mezoterapi uygulaması yapılırken acı hissediliyor mu?
Mezoterapi uygulaması esnasında oldukça az bir acı hissedilebiliyor ama dayanılamayacak bir acı olmamaktadır.
-İyileşme süresi uzun sürer mi?
Uygulama sonrası iyileşme hemen olmaktadır.
-Anestezi uygulaması yapılabilir mi, tercih edilir mi?
Lokal uygulama kremi işlem öncesi uygulanmaktadır ve acı en aza indirilmektedir.
-Mezoterapi işlem süresi ne kadar sürmektedir?
Uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak tahmini 30 dakika sürmektedir.
-Mezoterapi uygulandıktan sonra ne kadar kalıcılık sağlar?
Yaklaşık 6 ila 18 ay uygulama yapılan bölgede kalıcılık sağlamaktadır.
-Mezoterapinin yan etkisi var mıdır?
Cerrahi bir işlem değildir Mezoterapi, fakat uygulama iğne ile yapıldığından geçici kızarıklıklar, morarma oluşabilir. Fakat bu etki kısa süre içerisinde geçer.
Mezoterapi herkese uygulanabilir mi?
Bu uygulama herkese uygulanmaz, hamileler, insüline bağlı diyabet hastalığı olanlar, kanser hastaları, kan pıhtılaşma sorunu olanlar, çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalarına Mezoterapi uygulaması yapılamaz.
Yüz Mezoterapisinden epey bahsettik, şimdi gelelim Selülit mezoterapisine.
Selülitli cilt görünümü geçmişten, günümüze kadınların en çok yaşadığı ve baş etmeye çalıştığı sorunlardan biri. Günümüze kadar birçok yöntem denendiyse de selülit için dünyada en çok tercih edilen ve olumlu sonuçlar alınan yöntem mezoterapidir.
Yaz, kış fark etmeksizin selülit özgürce giyinmeye engel olan bir durum olduğundan ‘’Selülit Mezoterapisi’’ danışanlarımız tarafından çokça tercih edilmektedir.
Selülit her yaş grubu, kadın, erkek fark etmeksizin görülen bir dolaşım bozukluğudur. Bu sebeple erkek-kadın fark etmeksizin selülit mezoterapisi danışanlara uygulanmaktadır. Mezoterapi ile cildin altına enjekte edilen maddeler kan akımını sağlar, lenfatik dolaşımı düzenler, yağ dokusunu çözer, sertleşmiş olan bağ dokunuzu düzeltir. Böylece selülit görünümü, çatlak görünümü düzelir ve güzel bir görünüm oluşur. Başarılı sonuçlar alınır.
Lipoliz (bölgesel zayıflama)
Mezoterapi, karın, bel, kol, bacak, gıdı, yanak gibi bölgesel yağlanmaların giderilmesinde de uygulanmaktadır. Yağlanma oluşan bölgelerdeki, dolunun yıkılması ve dağılmasını sağlar. Özellikle egzersizler ile birlikte destekli gidildiğinde harika sonuçlar alınmaktadır.
Mezoterapi uygulaması yapıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?
Mezoterapi sonrası güneşten, solaryum, hamam, sauna gibi yerlerden uzak durulmalı, ilk 24 saat uygulama yapılan bölge yıkanmamalı, bol su içilmeli, ağır sporlar yapılmamalıdır. Yoğun makyaj yapılmamalı, denize, havuza girilmemeli. Ciltte kabuklanma meydana geldiğinde, güneşe çıkılırsa, güneş yanığından dolayı ciltte renk değişimi olabilir.